Een Nederlandse trouwfotograaf mee naar het buitenland: de voordelen

Trouwen op Ibiza

Je bent van plan om te gaan trouwen in het buitenland, ontzettend leuk! Overal ter wereld zijn natuurlijk fotografen. Maar wist je dat een Nederlandse trouwfotograaf mee naar het buitenland nemen echt voordelen heeft?

Nederlandse trouwfotograaf mee naar het buitenland

De taal: vooraf, de communicatie ter plaatse en afhandeling

Laten we voorop stellen dat dezelfde taal heel spreken heel prettig is. Je kunt elkaar verstaan, dingen makkelijker uitleggen of vragen als dit nodig is. Ook kun je elkaar ontmoeten voor een kennismaking en op basis daarvan kijken of er een klik is. Met elkaar optrekken moet wel leuk zijn! De communicatie voorafgaand kan in dezelfde taal en je weet wat je kunt verwachten of verwachtingen uitspreken. Het is vervolgens fijn om tijdens de fotoshoot aangestuurd te worden zodat je weet wat je moet doen en de afhandeling qua foto’s is ook prettig om te kunnen communiceren. Mocht er nog iets veranderd moeten worden aan de foto’s en/of video, dan is dat zo geregeld. Hetzelfde geldt voor wanneer je een album zou willen. Geen translate nodig, haha!

Trouwen op Ibiza

Kosten

Vaak zijn fotografen in het buitenland duurder. Ik heb dat serieus waar al van drie bruidsparen gehoord. Horen ze dat je als ’toerist’ komt, dan gaan de prijzen omhoog. Bizar eigenlijk! Prijzen beginnen vaak bij €1995.- en dan krijg je maar een beperkt aantal foto’s. En dan nog niet eens over het aantal uur gesproken. Trouwen heeft al een behoorlijk prijskaartje, maar ik ga bijvoorbeeld mee in ruil voor de reis- en verblijfkosten (van Leeuwarden naar Schiphol treinkaart/benzinekosten en eventueel parkeerkosten en van Schiphol terug naar Leeuwarden, vliegtickets + bagage, verblijf en eten + drinken) en nog een extraatje er bovenop, in ruil voor de foto’s/video’s. Alles is verder bespreekbaar. Al met al ben je dan voordeliger uit dan wanneer je een fotograaf ter plaatse zou boeken, want als je al mijn ‘onkosten’ bij elkaar zou optellen, ben je goedkoper uit. Een persoon extra bij het diner en ontbijt kost echt niet een vermogen.

Dus als je het mij vraagt, een Nederlandse trouwfotograaf mee naar het buitenland? Drie bruidsparen gingen je voor, en twee gaan binnenkort het avontuur met mij aan. Van Ibiza tot Italië. Ik zeg ook ja, ik ga graag het avontuur aan! Ook omdat ik gek ben op reizen, en dit kan combineren met het fotograferen van een bruiloft. Twee liefdes die samensmelten!

Recensie

Femke Schouten schreef bijvoorbeeld:

Waar moet ik beginnen… Lisanne was alles waar ik op hoopte en meer.. De foto’s zijn geweldig, ze heeft hard gewerkt en was professioneel, maar tegelijkertijd was het alsof ik een vriendin bij me had. Iedereen is zwaar onder de indruk van de foto’s. Door Lisanne had ik zoveel voorpret, ze was enorm goed bereikbaar, alles was fantastisch! Bedankt voor alles! En wat nog extra leuk was, ik las gisteren pas de tekst op de website over de aanwezigheid van Lisanne, de flexibiliteit en de inzet, en het klopt allemaal precies.

Jeff en ik zeiden tegen elkaar, ze bewoog zo geruisloos tijdens het huwelijk om ons heen, soms zijn we echt verbaasd dat er beelden zijn van bepaalde zaken. Niets geregisseerd of over doen op je trouwdag, alle beelden zijn gewoon zoals het echt gegaan is. Dat was voor ons enorm waardevol. Elke dag kijk ik de foto’s en de trouwfilm opnieuw en opnieuw, zo blij ben ik ermee. Ook met de extra aanpassingen die Lisanne zonder morren nog achteraf heeft gedaan, ben ik super blij. Nu is het echt helemaal volledig naar onze wens en kan ik nog jaren vol trots en blijdschap naar de beelden kijken!

Wellicht ook interessant, toen ik ook als Nederlandse trouwfotograaf mee naar het buitenland ging naar Italië: trouwen in Italië, Toscane. Benieuwd naar meer informatie of zou je mij willen meenemen? Gaaf! Bekijk de pagina ‘trouwen‘ nog eens en vul daar het formulier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: