Trouwen in Italië, Toscane

Op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 augustus 2020 vond het bruiloftsweekend van Jeffrey en Femke in de regio Siena in Italië plaats. Trouwen in Italië wilden zij heel erg graag. Om de foto- en videograaf en het bruidspaar alvast aan elkaar te laten wennen werd op de vrijdagochtend een loveshoot gedaan in de mooie straatjes van San Gimignano. Tussen de toeristen was het wat druk en het stel trok veel bekijks, dus werden de rustige steegjes opgezocht. Prachtig!

Vervolgens ging het bruidspaar naar wijngaard Guardestelle voor een wijntour en uitgebreide lunch. De eigenaar van de wijngaard vond het zo leuk dat er een bruidspaar langskwam, dat ze eerder mochten komen om mooie beelden te schieten tussen de wijnranken, olijfbomen en cipressen. Rond 15:00 uur arriveerden het bruidspaar en de gasten bij de trouwlocatie Podere il Pino en de pool party barstte los! Bij zonsondergang verzamelden de gasten zich bij de grote villa voor een toost met champagne en de pizza party. Een kok bakte op een houtskooloven de hele avond verse pizza’s, met als afsluiter Nutella pizza! Er werd gedanst, champagne gedronken en in het zwembad gezwommen tot de late uurtjes; een goed begin van het weekend.

Zaterdag 29 augustus 2020: de voorbereiding, first look, rijden in een Ferrari, de ceremonie, het diner en feest

Op de zaterdag was het zover: de trouwdag! De foto- en videograaf wisselden het vastleggen van de bruid en bruidegom af. Femke zat met haar beste vriendinnen annex ceremoniemeesters in de tuin van de kleine villa en Jeffrey bereidde zich voor bij zijn vader en broer. Jeffrey trok zijn prachtige olijfgroene pak van Rietbergh aan, Femke deed met hulp van haar moeder en zus haar mooie Italiaanse trouwjurk van Enzoani aan.

Bruiloft in Toscane Italië

Van hot naar her

De ceremoniemeesters vlogen heen en weer om ontbijtjes te regelen voor Jeffrey en Femke en het prachtige boeket met olijftakken, witte rozen en pioenrozen in ontvangst te nemen.

De first look

Vervolgens werden Jeffrey en Femke door de ceremoniemeesters naar de first look locatie gebracht en vond tussen de olijfbomen de emotionele first look plaats. Na de first look had het bruidspaar een Ferrari Portofino gehuurd waarin door Siena en de Chianti heuvels werd gereden, dit leverde ook prachtige beelden op. Wat gaat zo’n Ferrari hard! Bovenop een berg vonden we een verlaten huis. In combinatie met de stoere Ferrari en de mooie omgeving zijn hier prachtige foto’s gemaakt. Na deze toffe rit gingen het bruidspaar terug naar de trouwlocatie en gingen ze zich klaar maken voor de ceremonie.

Trouwen in Italië: de ceremonie

Om 16:00 was het zo ver: Femke werd voorgegaan door haar neefje (de ringendrager) en haar vier bridesmaids en weggegeven door haar vader. Het was een mooie maar emotionele ceremonie, geleid door Marina Mengelberg en met speeches van een vriendin en de vader van de bruid. Na de prachtige ceremonie werd er getoost met champagne en was er een aperitivo met heerlijke Italiaanse hammen, kazen, bruschetta en andere hapjes. Tijdens het aperitivo zijn ook de familie foto’s gemaakt. Vervolgens nam iedereen plaats aan de mooie grote ronde tafels voor het Italiaanse diner met regionale wijnen. Na een heerlijk voorgerecht en hoofdgerecht en koffie met grappa, limoncello en vin santo, sneed het bruidspaar als dessert een authentieke Italiaanse bruidstaart aan: een millefoglie met chocolade, slagroom en vers fruit. Daarna was het tijd voor de eerste dans onder de festivaltenten en deze werd gevolgd door een fantastisch feest met lasershow door een geweldige DJ. Er was heel veel regen voorspeld, maar er is geen druppel gevallen. Wel was er de hele avond in de verte een lichtshow van bliksem te zien, een spectaculair beeld. De avond eindigde met de hele groep in het zwembad. Wat een feest!

Bruiloft in Toscane Italië
Bruiloft in Toscane Italië
Bruiloftceremonie Italië
Bruiloft Italië
Trouwen in Italië
Bedankjes Italië

The day after

Op zondagochtend stond er in de grote villa een heerlijk ontbijt klaar, waar iedereen nog kon napraten over een fantastisch weekend. Het bruidspaar heeft iedereen bedankt met een flesje lokale olijfolie en vervolgens iedereen uitgezwaaid.

De hele setting was prachtig en alles klopte. Trouwen in Italië is ook prachtig! Het bruidspaar in combinatie met de omgeving waren voor elkaar gemaakt. De sfeer was ook ongedwongen, omdat het in het buitenland plaatsvond, daardoor was er vanaf het eerste moment een vakantiegevoel. Als foto- en videograaf heb ik dit ook ervaren. Shoots in het buitenland houden mij als foto- en videograaf ontzettend scherp, omdat je overal mooie en nieuwe plekken tegenkomt. De bruid en bruidegom zijn heel blij met mij, omdat een Nederlandse foto- en videograaf enorm fijn zijn voor het contact vooraf, het krijgen van aanwijzingen tijdens de shoots en voor het bespreken van het eindproduct achteraf. Echt een enorme aanrader dus, om deze “mee te nemen” vanuit Nederland!

Ga/wil jij ook trouwen in Italië?

Ik ben ook te boeken voor andere bruidsparen die in het buitenland willen trouwen. Ga jij ook trouwen in Italië of ergens anders? Of nieuwsgierig? Stuur een e-mail naar info@lisannevanderploeg.nl of vul het contactformulier op mijn website in!

Recensie

Waar moet ik beginnen… Lisanne was alles waar ik op hoopte en meer.. de foto’s zijn nu al geweldig, ze heeft hard gewerkt en was professioneel, maar tegelijkertijd was het alsof ik een vriendin bij me had. Iedereen is zwaar onder de indruk van de foto’s. Door Lisanne had ik zoveel voorpret, ze was enorm goed bereikbaar, alles was fantastisch! Bedankt voor alles! En wat nog extra leuk was, ik las gisteren pas de tekst op de website over de aanwezigheid van Lisanne, de flexibiliteit en de inzet, en het klopt allemaal precies. Jeff en ik zeiden tegen elkaar, ze bewoog zo geruisloos tijdens het huwelijk om ons heen, soms zijn we echt verbaasd dat er beelden zijn van bepaalde zaken. Niets geregisseerd of over doen op je trouwdag, alle beelden zijn gewoon zoals het echt gegaan is. Dat was voor ons enorm waardevol. Elke dag kijk ik de foto’s en de trouwfilm opnieuw en opnieuw, zo blij ben ik ermee. Ook met de extra aanpassingen die Lisanne zonder morren nog achteraf heeft gedaan, ben ik super blij. Nu is het echt helemaal volledig naar onze wens en kan ik nog jaren vol trots en blijdschap naar de beelden kijken!

Leveranciers

Locatie: Podere Il Pino San Gimignano

Fotograaf: Lisanne van der Ploeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: