Fotograaf in Friesland
Fotograaf in Friesland
Fotograaf in Friesland

Hoi! Ik ben Lisanne. Fotograaf, videograaf én juf. Leuk dat je meer over mij te weten wil komen! Ik ben een fotograaf in Friesland, maar reis door heel Nederland én het buitenland. Als Fries zal ik het maar netjes in het Nederlands doen.

Over mij / mijn bedrijf

Eigenlijk is mijn bedrijf begonnen met fotografie. In de zomervakantie kreeg ik vaak een wegwerpcamera. Dit resulteerde in een vol rolletje op dag 1 van de vakantie. Ik fotografeerde vakantiehuisjes, vakantievriendinnen en souvenirs; ik hecht overal waarde aan en wilde dat als herinnering koesteren op een foto. Als puber fotografeerde ik veelal vriendinnen, zij postten de foto’s heel trots online. Zodoende ben ik fotografie verder gaan ontwikkelen en ben ik gekomen tot waar ik nu ben. Eerst bleef ik enkel als fotograaf in Friesland fotograferen, maar gaandeweg de jaren kwamen er ook aanvragen uit andere hoeken van Nederland. Zo reis ik het hele land én het buitenland door voor shoots.

Ontwikkelen

Schrijven deed ik ook al. In groep 5 schreef ik verhalen waarmee ik prijzen won. De woorden van schrijfsters: ”je moet doorgaan met schrijven” heb ik erg serieus genomen, zeker omdat ik ook journalistiek heb gestudeerd. Toentertijd had ik een blog, hierdoor ging ik vaak naar events en productlanceringen van grote merken om daar een artikel over te schrijven en maakte vlogs. Daaruit bleek dat ik filmen ook leuk vond, maar zelf in beeld zijn vond ik niet leuk. De sfeer vastleggen; dat wel! Zo heb ik een persreis mee mogen maken voor Brussels Art Fair, ging naar Den-Haag om een bekende kunstenares te interviewen, heb een dag meegelopen in de Bijlmer Bajes tussen de gedetineerden én ik mocht mee met een conducteur van de NS voor een artikel.

Minimalistisch

Mijn favoriete kleur is rood, maar wit, beige, taupe, goud en zwart vind ik ook mooi evenals pastelkleuren. Daarnaast word ik blij van reizen (ik mocht voor een bruiloft 3x naar Italië en Ibiza), gezond eten, sporten, wandelen, muziek, dansen, roze luchten, zon, zee, strand en bloemen.

Spontaniteit

Ik ben een ‘kat uit de boom kijken’ type, rustig en stil. Eerst alles rustig bekijken, dan aan de slag. Dat resulteert ook in spontane beelden wat men zo waardeert. Je kunt reviews vinden op ThePerfectWedding en de pagina ‘reviews‘. Ik vind het belangrijk wanneer anderen zich goed voelen, ook voor mijn lens. Al met al ben ik een gevoelsmens, ik wil dat alles goed voelt. 

‘Juf’ Lisanne

Ik werk parttime in het basisonderwijs en daarnaast combineer ik dit met mijn foto- en videografie. Dit is niet voor de hobby, maar het is écht mijn bedrijf. Ik zie er jong uit (thanks memmie voor de goede genen), maar één voordeel; ik wimpel de straatverkopers en goededoelenpersonen zo af. Desalniettemin ben ik toch echt 28 jaar! Ik word niet altijd serieus genomen (men denkt vaak dat ik een jonge hobbyist ben), maar na 12 jaar fotograferen kan ik wel echt stellen dat ik weet wat ik doe. Ook al ben ik een fotograaf in Friesland; voor opdrachten moet ik regelmatig naar Brabant of naar het buitenland. Als je mij écht wil, dan kom ik natuurlijk! Ik ben niet afhankelijk van mijn woonplaats. Ik kan overal naartoe rijden. Lang leve het rijbewijs! In overleg is er een hoop mogelijk. Benieuwd naar mijn diensten of wil je eens een afspraak maken? Het lijkt me leuk om jou te ontmoeten met thee!

error: