Toegankelijke kinderfotograaf

Toegankelijke kinderfotograaf

Bij familieshoots krijg ik vaak te maken met jonge kinderen. Op voorhand zijn veel ouders zenuwachtig, want wat als mijn kind niet meewerkt? Wat als mijn kind een slechte dag heeft, geen zin heeft om mee te doen? Gelukkig ben ik, al zeg ik het zelf, een toegankelijke kinderfotograaf. Mijn recensies liegen er niet om, want anderen zeggen het ook vaak zat.

Gelukkig heb ik genoeg manieren om een kind echt aan het lachen te maken. Ik maak van een shoot geen ‘moetje’. Het is niet dat ik sommeer en zeg ‘je moet zo gaan staan’ of poses ga eisen. Ik laat de kinderen eerst wennen, doe waar nodig eerst de foto’s met de rest van het gezin zodat de kinderen die de kat uit de boom moeten kijken kunnen waarnemen wat ze staat te wachten.

Mochten ze echt eenkennig zijn of geen zin hebben, dan probeer ik vaak mee te bewegen. Wat vindt het kind in kwestie leuk? Ik heb tal vraagstellingen waarbij er een echte glimlach komt. Of spelletjes, want vaak moet een shoot met kinderen toch spelenderwijs. Tikkertje, verstoppertje, Jan Huigen in de ton, dansen en ga zo maar door. En natuurlijk begrijp ik dat het ook gek is en spannend kan zijn, ineens een vreemde vrouw met een grote camera voor je neus. Ik neem in ieder geval de tijd!

Zo had ik onlangs ook een shoot waarbij het kindje in kwestie niet wilde. Toen ik aan mama vroeg: ”wil je hem heel hard kietelen” kwam er een echte grote schaterlach tevoorschijn, waardoor ik toch veel mooie foto’s heb kunnen schieten.

Toegankelijke kinderfotograaf

Misschien leuk om te weten; ik werk ook twee dagen in het basisonderwijs. Dus genoeg ervaring met gedragingen van kinderen. En bij mij mogen ze zijn zoals ze zijn. Ik krijg ook wel eens e-mails met omschrijvingen van kinderen, dat ze bepaalde stoornissen hebben, maar daar heb ik echt geen moeite mee. Juist leuk dat jullie een shoot komen doen! Laat je op voorhand niet afschrikken door gedachtes. En mocht het echt niet willen, dan plannen we gewoon een nieuwe datum! Als volwassenen hebben we allemaal ook wel eens een rotdag, voor kinderen kan dat net zo zijn.

Zoek je een toegankelijke kinderfotograaf of wil je gewoon mooie familiefoto’s? Bij mij ben je aan het juiste adres!

Lees hier mijn blog over een fotoshoot op Ameland. En volg jij mij al op Facebook? Hier plaats ik ongeveer om de dag een nieuwe foto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: