Video: Bruiloft Gerben en Jitske

Gerben en Jitske

Op vrijdag 7 mei mocht ik de bruiloft van Gerben en Jitske vastleggen op video. De hele week regende het, maar uitgerekend op de bruiloft was het droog. Het was op bepaalde momenten zelfs warm, wat een geluk! Ik mocht de video maken.

De fotograaf hadden ze al een tijd geregeld, maar Jitske zat in dubio om een videograaf toe te voegen zodat je alles mooi op film hebt. Ik ken Jitske via mijn eindstage die ik bij haar deed (onderwijs), daarna kwam ze erachter dat ik foto- en videografie doe bij o.a. bruiloften. Hoe bijzonder dat ik de videografie mocht doen!

Eerst kwam ik bij haar thuis om de voorbereidingen te filmen zoals het haar en de make-up. Vervolgens het aantrekken van de jurk, gevolgd door de first look: Gerben kwam Jitske ophalen aan de voordeur van haar ouderlijk huis. Vervolgens wat foto’s met de familie in de tuin en tot slot reden we door naar de fotoshootlocatie: verderop, nabij het ouderlijk huis. Eerst op een mooi grindpad omringt met weilanden en op het terrein, waar een mooie roze bloesemboom stond. Vanuit die locatie reden we naar De Veenhoop om foto’s te maken op een steiger. Toen dat klaar was, reden we naar Bakkeveen. Ook al ben ik videograaf, ik ga ook mee naar de shoot om leuke beelden te filmen. Dit kan soms net dat beetje extra toevoegen, dingen die je op video ziet die je op foto niet hebt.

Na de fotoshoot was het tijd om richting Beetsterzwaag te gaan voor de ceremonie. Deze ging vrij vlot (ze gaven al aan dat ze niet van veel praten houden, haha, heerlijk!). Buiten hadden een hoop kennissen en andere gasten zich verzameld om het bruidspaar te feliciteren. Je zit nog steeds met corona, een beperkt aantal mensen, maar buiten mocht het wel. Zo lief om te zien dat er zoveel mensen komen!

Het gebruikelijke na de ceremonie? Taart! We reden naar het huis van de ouders van Gerben om daar het aansnijden van de taart en het proosten nog vast te leggen. Al met al een hele mooie weergave van de dag, heel mooi om dit te mogen vastleggen.

Dit is een hele korte video (ook wel teaser, video met de hoogtepunten genoemd). Uiteraard heb ik ook de hele ceremonie op film, een lange video met gesproken tekst en nog korte video. Wegens de privacy deel ik de grote en de andere korte video niet.

Leveranciers


Fotografie: Geke Minnema

Videografie: Lisanne van der Ploeg

Fotolocatie: Bakkeveen

Trouwjurk Jitske: Bruidsboutique MariAnna

Trouwpak Gerben: Rinsma Gorredijk (merk: Wilvorst Green Wedding)

Trouwlocatie: Lycklamahuis Beetsterzwaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: