Buitenlandse bruiloft: Italië naar Nederland halen

Buitenlandse bruiloft
Buitenlandse bruiloft

Onlangs had ik een bruiloft van Remco & Carina. Officieel zou deze bruiloft plaatsvinden in Italië. Een echte buitenlandse bruiloft dus. Deze droombruiloft viel in het water door de coronacrisis. Maar dat deed het bruidspaar meer beseffen wat er nou belangrijk is: de liefde voor elkaar.

We besloten daarom om een beetje Italië naar Nederland te halen. De bruiloft werd namelijk omgezet naar een Nederlandse bruiloft, maar qua gevoel was het zeker weten zoals in Italië. De temperatuur was namelijk heerlijk warm die dag en het was tijdens de fotoshoot op de zandvlakte zo warm (heet, welteverstaan) dat het echt tropisch deed aanvoelen. Ogen dicht, doe alsof het zand onder je voeten Italië is. Nee, zonder gekkigheid, het was echt een prachtige, mooie en warme dag.

Foto- en videografie

Ik (Lisanne) verzorgde de fotografie, mijn vaste videograaf de videografie. We begonnen de dag bij Droompark Bad Hoophuizen. Hier was Carina, samen met haar familie. De mooie trouwjurk hing al klaar aan de kast. Klaar om aangetrokken te worden! Haar moeder en zus waren erbij. Wat waren ze trots! Prachtig om dit soort momenten te zien. Ik ben er niet alleen om te fotograferen, maar ik kan hier ook echt van genieten. Vervolgens ging Carina naar beneden, waar haar vader haar op stond te wachten. We besloten alvast een paar familiefoto’s te maken onder het mom van ‘nu we nog tijd over hebben’ en vervolgens gingen we naar haar aanstaande Remco, die ook in het pak moest. Op naar Harderwijk!

First look & fotoshoot

Nadat we Remco hadden vastgelegd, reden we naar de Zandverstuiving Doornspijk. Hier zou de first look tussen de twee plaatsvinden. Camera’s geïnstalleerd, Remco stond al op z’n plek en we plaatsten Carina achter hem. Ruggen tegen elkaar aan en aftellen tot ze mochten omdraaien. Elkaar bewonderen, praten, zeggen hoe mooi ze elkaar vinden en in dat mooie moment doorgaan met een fotoshoot.

Soms gebeuren er dingen waardoor je keihard moet lachen. Zoals bij ons. Remco stootte zijn hoofd tegen een tak. Normaal lach ik niet wanneer iemand zich bezeerd, maar gelukkig deed het geen pijn. Mooi voor de foto en film! Nouja, dat hoofd stoten niet, maar wel dat je zo’n lach krijgt. En na de tijd nog hard lachen hè, haha!

Na verloop van tijd heb je alle poses ook wel gehad en alle mooie plekjes. Dan is het tijd om verder te gaan! Op naar kasteel Vanenburg in Putten, daar zou de ceremonie plaatsvinden. Mooi in de buitenlucht.

Onze werkwijze is onopvallend, we zijn er wel, maar ook weer niet. We stonden recht voor de gasten, maar omdat wij zo rustig zijn vallen wij niet op. Zo hadden zowel de moeder als zus van Carina niet door dat ik deze foto aan het maken was.

Die momenten dat de bruid en bruidegom worden ‘weggegeven’. Love it so much! De ceremonie was mooi. Wel anderhalve meter tussen veel stoelen, het is en blijft tenslotte coronatijd. Ondanks dat vloeiden er een hoop tranen en was er veel geluk.

Kijk ze stralen, intens gelukkig én pas getrouwd! Hoe mooi. Ik ben zo blij dat ze de bruiloft toch hebben gevierd door het om te zetten naar een Nederlandse bruiloft en hier de liefde hebben gevierd. Het was een prachtige dag op allemaal mooie locaties!

Leveranciers:

Fotografie: Lisanne van der Ploeg

Videografie: (vaste videograaf van Lisanne van der Ploeg foto- en videografie)

Locatie: Kasteel Vanenburg Putten

Recensie

Lisanne zou samen met haar videograaf als foto- en videograaf met ons meegaan naar Italië om daar ons bruiloftsweekend vast te leggen. Helaas kon dit door Corona niet doorgaan. Lisanne heeft constant goed met ons meegedacht en contact met ons gehouden over hoe we nu verder zouden gaan. Minder dan 2 maanden van te voren gooiden wij het hele plan om en besloten we toch in Nederland te trouwen. Opnieuw dacht ze heel goed met ons mee, en heeft ze uiteindelijk onze Nederlandse bruiloft voor ons vastgelegd. En hoe! Al een dag later kregen we een gave preview van de foto’s, en binnen 2 weken hadden we alle foto en videobeelden binnen.

We ontvingen ontzettend veel beeldmateriaal! Een hele leuke en volledige impressie van onze dag. We zijn ontzettend blij met de foto’s. Op de dag zelf was het leuk om ze erbij te hebben, ze hebben ons zelfs van de fotolocatie teruggereden naar onze trouwlocatie! Superservice! Wij en onze gasten hebben nauwelijks gemerkt dat ze foto’s maakten tijdens bijvoorbeeld de borrel en de ceremonie. Mijn moeder maakten zich zelfs zorgen of er wel gefilmd was tijdens de ceremonie. Die bleek volledig opgenomen te zijn. Lisanne, heel erg bedankt. Ik vond het heel fijn om jullie op onze bruiloft te hebben, en te leren kennen.

4 Comments

 1. Marja

  Heel erg mooi! Wij waren er ook bij deze bijzonder mooie dag en genieten nu na van alle mooie foto’s!
  Inderdaad jullie zijn er wel maar ook weer niet…
  Prachtige foto’s van een prachtig paar!

 2. Moeder van der Bruid :-)

  Wat mooi om te lezen en wat heb je ontzettend mooie foto’s gemaakt. We hebben inderdaad nauwelijks gemerkt dat je foto’s aan het maken was. Het is zo fijn om al onze herinneringen zo bijzonder vastgelegd te zien. Dankjewel daarvoor!

  • Lisanne van der Ploeg

   Bedankt voor uw reactie en fijn dat u de foto’s ook mooi vindt! Moest wel lachen toen Carina de recensie stuurde, dat u zich zorgden maakte over dat het wel op beeld stond. Alleen maar een goed teken, haha! Geniet lekker na van de beelden en bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: