Mooie kindportretten in wilde bloemenvelden

kindportretten

Als fotograaf ben ik altijd aan het opletten en rond aan het kijken, omdat ik eigenlijk alles fotogeniek vind. En dat is best grappig, aangezien ik ook echt een dagdromer ben. Hoe dan ook: ik reed afgelopen week langs een veld en ik zat bijna achterstevoren achter het stuur. Wauw, hier moest en zou ik iets mee doen. Ik wilde mooie kindportretten in wilde bloemenvelden maken!

Dezelfde dag een oproep geplaatst op mijn Facebookpagina met de vraag wie model zou willen staan in een prachtig veld met rode klaprozen -en ik meende- gipskruid. Het zat in mijn hoofd en dan moet ik er ook iets mee doen. De reacties stroomden binnen en ik besloot een aantal kinderen uit te kiezen. Ook had ik er een zwangerschapsshoot gepland staan, van mijn actie zwangerschapsshoot + newbornshoot + newbornvideo. Veel vragen wat de kinderen aan moesten, dus ik gaf veelal als tip: wit.

Twee dagen later heb ik de shoots ‘kindportretten’ gepland. De zon scheen volop, iets wat mensen als fijn beschouwen. Als fotograaf heb ik liever dat de zon even achter de wolken verschijnt. Als de shoot klaar is, mag ‘ie weer tevoorschijn komen, haha. Maar hoe dan ook: het beste er van maken. En dat doe ik altijd! Ik besloot eerst de locatie te pinnen zodat ik deze naar alle ouders van kinderen kon sturen. Wel zo handig, dan weten ze waar ze naartoe moeten. Ook even een video gemaakt met een duidelijke omschrijving. Eenmaal aangekomen bleek het geen gipskruid te zijn, maar margrieten. Ook mooi!

Het was echt ontzettend warm en ik had me daar natuurlijk niet op ingesteld met mijn coltrui lange mouw en lange broek. Ik had zelfs laarzen aan met sokken, omdat ik heel bang ben voor teken. Gelukkig had moeder Marieke zonnebrand en mocht ik daar wat van lenen zodat ik toch iets van bescherming op mijn gezicht had, ik stond namelijk al wel de hele middag in de brandende zon. Want schaduw? Die was er niet. Ik verbrand ook echt snel! Om 13:00 kwamen de eerste modelletjes: Zoë en Doutzen, twee beste vriendinnetjes. Ze zitten nu bij elkaar in de klas.

kindportretten
kindportretten

De meiden waren goedlachs en spontaan. Scheelt ook dat ik Zoë al ken, dat maakt het ook wat makkelijker. En dat de een de ander aan het lachen kan krijgen (ik fluister altijd: kun jij heeeeel gek doen zodat ze heel hard gaat lachen?). Terwijl de ander dat doet, schiet ik de foto’s. En dat werkt! Toen zij waren geweest, kwamen de volgende kinderen al. Ook deze kinderen heb ik vaker gezien bij andere shoots, heel leuk om ze weer te zien! Twee zussen en er kwam een vriendinnetje mee. Gezellig! Heel leuk, ze hadden alle drie verschillende kleuren haar. Rossig/rood, donkerbruin en lichtbruin. Ook leuk! Wat een schatten ook. De een vroeg nog: ‘moet ik jou aanspreken met u of jou?’. Dat is toch netjes?!

kindportretten

Mijn kennissenkring is groot, zo ook alle connecties van mij. Ik weet altijd precies wie ik kan vragen voor fotoshoots. Zo ook de volgende kinderen, Lyanne, Mathilda en Ivar. Zij komen al bij mij vanaf het begin! Heel grappig, de eerste shoot was ook tussen de wilde bloemen. En als ik die foto’s terug kijk, ben ik daar ook nog steeds heel blij mee. Ivar was echt grappig, zomaar koprollen maken tussen de stekels en steeds weglopen. Maar gelukkig pak ik deze momenten ook. Je kunt een kind niet dwingen om stil te moeten zitten. Wat hebben we gelachen! En wat ik als reactie kreeg toen ik een kleine preview van de foto’s stuurde: ”Jeetje, ik ben er stil van. Zo mooi! Echt super mooi, precies zoals ze zijn.”

Even terugkomend op het vorige, dat een kind niet altijd mee wil werken. Daar heb ik alle begrip voor en dat snap ik! Ik zou het zelf ook stom vinden om lang stil te moeten zitten en daarbij kijkend: er staat een onbekende voor je. Daarom vind ik het belangrijk om kinderen ook gewoon hun gang te laten gaan. Laat ze lekker dansen, springen, spelen of rennen: ik vind alles prima en schiet ondertussen gewoon foto’s! Deze twee meiden waren ook heel ontspannen en liepen met elkaar hand in hand. Te lief!

kindportretten

Dinthe en Linne kwamen ook nog! Ik ken ze al vanaf baby. Twee hele fotogenieke kinderen ook, die ik ook graag fotografeer. Lekker eigenwijs en oprecht zijn ze ook, dat mag ook zeker. Vind ik leuk!

We zijn er nog niet! Julie kwam ook. Heel bijzonder en ik vind het leuk om te zien dat ze zo groot wordt, omdat ik bij haar geboorte aanwezig was. Manon (moeder) wilde graag de geboorte vastleggen op foto. Dat heb ik toen gedaan en was heel bijzonder en speciaal. Van Julie heb ik toen ook nog een paar dagen later een newbornvideo mogen maken, nu mocht ik haar weer fotograferen. Ik vind altijd dat Manon haar heel goed kan stylen met kleding. En die schat werd zo blij van de bloemen!

Tot slot had ik nog een zwangerschapsshoot, van mijn actie, maar daar vertel ik in mijn volgende blog meer over. Het weer was nog steeds warm, maar de setting was heel mooi! Het was een dag vol mooie mensen en mooie foto’s.

Zwangerschapsshoot

Ik hoop dat je dit artikel over kindportretten (en zwangerschapsshoot) leuk vond om te lezen! Op mijn fotografie pagina heb ik nog meer kindportretten. Benieuwd naar meer of wil je ook zulke mooie portretten? Informeer gerust naar de mogelijkheden, stuur een e-mail naar info@lisannevanderploeg.nl of laat een bericht achter via mijn contact pagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: