Newbornshoot + video: Aliyah

Newbornshoot

Afgelopen week had ik een hele leuke newbornshoot met een oud klasgenoot van mij. Ze had mij toen ze zwanger was al een bericht gestuurd met de vraag of ik, wanneer de baby geboren zou worden, de fotoshoot zou willen doen. Natuurlijk wil ik dat!

Toen ze geboren werd, kreeg ik een berichtje. Van daaruit hebben we een afspraak gemaakt. Voor een newbornshoot kom ik altijd bij de mensen thuis, ik wil niet van een vrouw die net is bevallen vragen of ze naar mij of mijn studio toe komt. En thuis in eigen omgeving is ook veel fijner voor een baby en ouders.

De ideale baby

Aliyah sliep heerlijk rustig door tijdens de shoot. Af en toe ging er een oogje open, ze hield mij goed in de gaten maar gaf geen kick. Ook toen ze even met papa en mama op de foto ging hield ze haar ogen dicht en sliep ze rustig verder. Echt een ideale baby!

Details

Haar geboortekaartje kwam mee op de foto, ze had leuke knuffeltjes en ook hele schattige roze klompjes gekregen. Te lief, die heb ik natuurlijk ook op de foto en video gezet, want ik kwam er ook om een video te maken. Een fotoshoot doe ik altijd in een ruimte in het huis waar veel licht kan komen. Vaak is dat een slaapkamer, dus ik vraag ook of de ouders dan het bed kunnen opmaken met een wit hoeslaken of wit dekbed. Voorheen deed ik fotoshoots op een bank, maar ik ben zo bang dat zo’n kleine eraf kan rollen, dat wil ik niet op mijn geweten hebben. Dus een slaapkamer is ideaal. En wanneer men dan witte muren heeft, is het al helemaal win-win.

Ook benieuwd naar een newbornshoot? Kijk dan even op mijn pagina ‘fotografie’ voor mijn portfolio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: